pcuk.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

MIJN RADIO

 
Zompige zondagmiddag
Hans en Puck zijn naar de stad en ik verschans me bibberend achter het raam, kijkend naar de zon. Het ziet er bedrieglijk lekker uit buiten, maar ik weet dat zodra ik de deur open, een ijzig koude lucht zich onbarmhartig naar binnen spoedt. Ik verheug me enorm op het voorjaar en de zomer, op het lummelen op het bankje achter de schuur terwijl Puck en de buurkinderen zich vermaken met niks. Buiten eten, 'savonds, als Puck slaapt, met z'n tweeën met een drankje nog even over het weiland mijmeren. Ik weet dat het eraan komt en dat het ook weer gewoon zal worden, en ik heb geduld. Met versteende vingers van de kou wroette ik deze week twee keer in de tuin rond. Leegde alle potten en manden, gooide de potten weg die kapotgevroren bleken, haalde een shit-load viooltjes en begon met planten. Snoeide allemaal dode takken, had zelfs al een emmer vol onkruid, en zag tevreden dat de meeste kruiden al nieuwe, groene, sterke blaadjes hadden gemaakt, ondanks al het vorstgeweld. Hans kocht een belachelijke hoeveelheid zaadjes van wilde bloemen, zodat we een soort bloemenbak kunnen maken die we vorig jaar in Frankrijk zoveel gezien hebben.
Er is veel gebeurd de laatste weken. Eerst werd ik ziek en bleef twee weken thuis. Mijn baas kondigde zijn vertrek aan, ik heb hem niet meer gezien. Daarna was het voorjaarsvakantie, maar ik heb alleen maar gewerkt en Puck kreeg een flinke oorontsteking. Mijn laptop en de CV-ketel gingen kapot, mijn auto en de espressomachine moesten voor een beurt, en op dit moment zijn nog de magnetron en de DVD-speler kapot. Wat we erbij kregen, was een abonnementje op een biologsich groente- en fruit-tasje. En het besef dat we normaal gesproken een stel Westerse stikverwende basterds zijn.
 
Edit: Vergeet ik nog helemaal te vertellen dat we vegetariër geworden zijn. En tot mijn eigen verbazing smaakt het allemaal ineens zoveel beter.

Reacties

Jesca op 09-03-2010 15:21
Abonnement bij Kievit misschien? Ik had ook bloedsinaasappeltjes :)
En lekker hoor, vegetarisch, als je het weet te maken. Wij zijn het al jaren niet meer, maar eten nog wel grotendeels veggie (dwz hooguit 1 of 2x per week beest).
Martine op 12-03-2010 13:57
Respect voor het feit dat jullie vegetarisch zijn geworden. In gedachten maak ik een diepe buiging voor jullie. Ik zou mijn boterhammen met vleesbeleg zo missen, en de spekjes in de andijviestamppot (heb het al eens anderhalf jaar gedaan, dus ik weet waar ik over praat). :)
Mirjam op 01-04-2010 10:15
Stoer dat jullie vegetarisch eten. Wij eten al een tijd zonder onnodige toevoegingen, de zogenaamde e-nummers. Wij kwamen er ook al achter dat het eten dan veel meer smaak heeft. Daarna zijn we ook biologisch gaan eten en ook dat heeft een veel puurdere smaak. Vlees/vis eten we zo'n 2 keer per week (biologisch en geen varkensvlees). En ook dat smaakt zonder smaakversterkers zo veel beter. Ik kan alleen nu die 2 keer nog niet missen. Een aanrader: wij hebben makkelijke een vit B12 tekort sinds we weinig vlees eten (dat kan een bioresonantietherapeut meten) Daar hebben we zuigtabletjes voor om dat aan te vullen. Groetjes.
Esther op 01-04-2010 12:05
@Mirjam Ja dat schoot me eigenlijk pas te binnen. Vooral ivm Puck natuurlijk. Ik zag dat in melk en karnemelk B12 zit, en dat drinken we in grote hoeveelheden. Puck krijgt verder Davitamon. Lijkt me wel voldoende. Verder geef ik haar zo af en toe wel eens wat vleeswaren. En we eten regelmatig vis.Wel gaaf dat jullie ook grotendeels vegetarisch eten. Ook nog eens goed voor het milieu. De veertigdagentijd is bijna voorbij, ik weet eigenlijk nog niet zo goed wat ik erna wil.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl