pcuk.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

MIJN RADIO

 
Slaapmodus
En ja hoor. Het was even een dagje wennen, maar we gleden er zo weer in. De slaapmodus. De vakantiemodus. Wekenlang gaat alles op de klok en volgens de regels. En nu kunnen we dat ineens allemaal loslaten. Gaan we daar en daar heen? Of gaan we morgen? Of ga ik alleen even? Of nemen we eerst een koffie en daarna zien we wel? Of zullen we toch maar nu gaan? Om er dan achter te komen dat het gesloten is en morgen een nieuwe poging te wagen. Of een andere keer. Ik zeg het nogmaals: luieren, daar zijn wij goed in.
Vorige week gingen we naar de kinderboerderij.
Deze jongen was er ook.
En toen lag er opeens sneeuw! Een leuke laag, goed om te spelen en nog goed doorheen te rijden met onze fourwheeldrive. Wat een mooie plaatjes, wat een feest.
De nieuwe slee kan zelfs mama dragen.
 
En toen? Toen gingen alle buren eerst sneeuwschuiven, en toen sneeuwballen maken. Hele grote, voor sneeuwpoppen (er staan drie voor ons huis), maar ook kleine, voor een sneeuwballengevecht. Ik raakte mijn buurman prachtig midden op zijn oor, en moest toen rennen om aan een inzeepbeurt te ontkomen.
Onze dappere sneeuwdodo, en het wonderteam (met glühwein).
Ik las laatst een zeer interessant artikel over verschillende speeltypen: je hebt douwers, rauwers, schouwers en bouwers. Ze zijn er eentje vergeten: de sjouwer.

Reacties

santenkraam op 21-12-2009 23:19
De sjouwer! :) Ik heb een bouwer en een schouwer. Neeltje is vooralsnog een kleine klauwer, Lekker klauteren, dat is haar ding wel.
ocgoesusa op 22-12-2009 08:18
@ Sanneke: Puck is een bouwer. En dat is volgens het artikel niet iemand die van Lego houdt, maar bouwt aan de omgeving. Spelletjes doen, regels duidelijk stellen, de baas spelen, verkleden, dat soort dingen. Ontzettend wennen voor mij, want ik ben een douwer: urenlang met hetzelfde spelen.
ocgoesusa op 22-12-2009 08:18
Ocgoesusa? Dat ben ik dus. :)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl