pcuk.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

MIJN RADIO

 
't Was misschien alleen een sprongetje?
Sprongetjes, doen kinderen dat nog op deze leeftijd? 'k Geloof het wel he? In ieder geval: we zijn er weer doorheen. Een opsomming van de nieuw verworven vaardigheden:
 
- voortgang bij zwemles. Ze durft haar gezicht in het water te doen, en ik mag haar  even onder water trekken. Ze doucht daar trouwens ook, en wast haar eigen haar. Stoer!
- letters lezen. P E H B S A F G M L O W. Niet handig als je langs een rij parkeervakken loopt: 'Heee.. dat is mijn letter! En die ook! En die ook! En kijk mama, die ook! Heee nog eens mijn letter! En hier ook! En hier ook!'
- klok kijken. 'De grote wijzer is beneden! Je zei dat we dan gingen fietsen!'
- koken. Dat is leuk, ze is ineens niet meer uit de keuken weg te slaan. Roeren, paprika/komkommer snijden, opletten of er al bubbels komen, steeds ingrediënten toevoegen... Zaterdag hebben we samen tomatensoep gemaakt en vanavond gaan we pannenkoeken bakken.
- dansen. Puur om uit te proberen kochten we een K3-CD-tje, en bij het eerste nummer voerde ze tot onze stomme verbazing een complete K3-dans uit.
- praten. Met ineens bijzinnen erbij: 'Volgens mij gaat die zwemmen.' "Mag ik wel troep maken, vertel es?' 'O dat liedje met die kikker bedoel je?'
- zingen. Ineens kan ze bestaande liedjes onthouden en nazingen, en zingt ze ook de hele tijd zelfbedachte liedjes.
- borduren!

Reacties

miek op 26-10-2009 22:49
oeh, en een ernstig koppie! nou en of ze nog springen, die dames. met bente had ik vanmiddag ook een gesprek waarvan ik totaal onder de indruk was. taalgebruik, maar vooral haar eigen, originele gedachten. man.
en nu bedenkt mijn jongste dochter weer dat ik moet opdraven. dag!
Martine op 01-11-2009 08:50
Wat mooi! Lekker wijsneusje!
geartsje op 02-11-2009 13:58
Zo, wat een waslijst. Nog een paar van zulke sprongetjes en ze kan naar de universiteit.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl