pcuk.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties

MIJN RADIO

 
Laatste artikelen
Sinds kort krijg je bij het oproepen van dit log ook een schermpje dat je je moet aanmelden bij Twitter. Je kunt wel annuleren en komt er dan gewoon, maar dan zie je geen Twitter-updates. Beetje nutteloos geworden dus, die Twitter-update aan de zijkant. Ik zal 'm weghalen. Jammer.

Lees meer...   (4 reacties)
Het is jammer dat je bij de eerste keer kunt zien dat ik haar duw (zachtjes toch? toch?) maar de andere keren viel ze echt helemaal vanzelf om, heus! En dikke lol uiteraard.
 
Lees meer...   (7 reacties)

Tien bekentenissen

 

  1. Ik heb heel veel tijd voor mezelf nodig. Sinds Puck er is, heb ik geleerd dat ik ook prima functioneer als ik de hele dag druk bezig ben en heel veel met haar doe, maar toch. Het is een hele strijd geweest. Inmiddels pieker ik er niet meer over, bovendien heb ik zat tijd voor mezelf.
  2. Ik zou het liefst een (web-)winkel hebben met zelfgemaakte spulletjes. Ja ik weet dat ik daarin de zoveelste ben. Maar ik wil het écht.
  3. Ik zou het állerliefst een boek schrijven. En ja, ik weet dat de ene helft van Nederland dat wil en dat de andere helft er daadwerkelijk mee bezig is. En het probleem is een beetje: ik kan het niet zo goed. Ik schrijf op zich gemakkelijk, had altijd tienen voor opstellen, schrijf op m’n werk moeiteloos cursusmateriaal, memo’s en dat soort dingen, maar toen er laatst een verhalenwedstrijd in HP De Tijd stond, sloeg ik volledig dicht. Ik kan nooit iets verzinnen, en als iemand anders iets verzint, vind ik er niks aan.
  4. Ik heb heel veel slaap nodig. Ik zou het liefst er elke dag om tien uur in liggen en dan slapen tot ik uit mezelf wakker word.
  5. Ik heb een piep in mijn oren, sinds ik tijdens de verhuizing voor het eerst van mijn leven migraine had.
  6. Ik ben nogal extreem als het gaat om zuinig zijn met het milieu. Ik trek stekkers van opladers los, mijn collega’s krijgen pas een nieuw plastic bekertje als ze twee weken met de oude hebben gedaan, Hans moet van mij eigenlijk een trui en sloffen aandoen voordat de kachel aan mag, ik doe maanden met een fles wasmiddel of tube tandpasta, ik gooi nog geen flintertje eten weg en zo kan ik nog wel even doorgaan. Irritant, dat ben ik.
  7. Het kost me weinig moeite om deze lijst te maken. Hm.
  8. Toen ik net aan de lijn deed, bespiedde ik iedereen op straat en schreeuwde in mijn hoofd: ‘Jij bent dik! Jij moet op dieet! En jij bent ook dik! En jij ook!’ Het goede nieuws is, dat ik ook heel vaak dacht: ‘Jee, die hoeft helemaal niet op dieet. En die ook niet, en die ook niet.’ Rotterdam was toch een paar jaar geleden overgewicht-bij-jongeren-stad-nummer-1.
  9. Ik ben eigenlijk stikjaloers op vriendin I. Ze heeft een prachtig figuur, is lief grappig knap en slim, heeft heel leuk haar, een topbaan en een prachtig huis. Ja ik heb het over jou Itske!
  10. Ik besteed écht teveel tijd aan de computer. En maar klagen dat ik te weinig toe kom aan mijn ‘projecten’. Uren gaan verloren aan het surfen naar weblogs van mensen die ik totaal niet ken en niet eens interessant vind, aan het lezen van reacties op nietszeggende artikelen, aan het doorspitten van forums, etc. etc. Wat is dat toch?

Lees meer...   (6 reacties)
Sprongetjes, doen kinderen dat nog op deze leeftijd? 'k Geloof het wel he? In ieder geval: we zijn er weer doorheen. Een opsomming van de nieuw verworven vaardigheden:
 
- voortgang bij zwemles. Ze durft haar gezicht in het water te doen, en ik mag haar  even onder water trekken. Ze doucht daar trouwens ook, en wast haar eigen haar. Stoer!
- letters lezen. P E H B S A F G M L O W. Niet handig als je langs een rij parkeervakken loopt: 'Heee.. dat is mijn letter! En die ook! En die ook! En kijk mama, die ook! Heee nog eens mijn letter! En hier ook! En hier ook!'
- klok kijken. 'De grote wijzer is beneden! Je zei dat we dan gingen fietsen!'
- koken. Dat is leuk, ze is ineens niet meer uit de keuken weg te slaan. Roeren, paprika/komkommer snijden, opletten of er al bubbels komen, steeds ingrediënten toevoegen... Zaterdag hebben we samen tomatensoep gemaakt en vanavond gaan we pannenkoeken bakken.
- dansen. Puur om uit te proberen kochten we een K3-CD-tje, en bij het eerste nummer voerde ze tot onze stomme verbazing een complete K3-dans uit.
- praten. Met ineens bijzinnen erbij: 'Volgens mij gaat die zwemmen.' "Mag ik wel troep maken, vertel es?' 'O dat liedje met die kikker bedoel je?'
- zingen. Ineens kan ze bestaande liedjes onthouden en nazingen, en zingt ze ook de hele tijd zelfbedachte liedjes.
- borduren!
Lees meer...   (3 reacties)
'Ben je ziek?'
'Je hebt nogal waterige oogjes.'
'Wat versta jij eigenlijk onder 'hersteld'?'
'Stay away!'
'Nou dat klinkt lekker.'
'Wow, wat ben jij verkouden.'
'Ik heb geen zin om volgende week thuis te zitten hoor.'
 
Fijn. Ik zal nog eens na een week ziek alweer komen werken.
 
Lees meer...   (3 reacties)
Eeej, relaxed! Ik voel me al een tijdje superrelaxed en het lijkt wel of alles daardoor beter loopt. Wat Puck betreft geef ik nu echt wat meer positieve aandacht, en ik leg wat meer uit. Soms helpt het niet, of neemt ze een loopje met me, maar de sfeer is veel beter en ze lijkt ook wel meer te accepteren. Het hangerige is ook weer weg. Ik was zelf ook ziek vorige week, maar knapte gelukkig snel weer op.
Sinds de cursus die ik heb gedaan zie ik dingen echt positiever in. Ik zoek bijvoorbeeld niet meteen ergens iets achter, ik denk niet dat alles verloren is als er één ding fout gaat, ik paniek niet als iets steeds niet lukt, ik voel me niet schuldig als ik een keer wat minder doe, ik ben duidelijker, daadkrachtiger en helderder, ik dóé wat meer zonder zo heel veel te denken, ik sta meer stil bij dingen die ertoe doen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb meer het gevoel dat ik leef. Eigenlijk.

one relaxed dog

Lees meer...   (8 reacties)
Goed. Kan iemand mij even een lesje peuterdwarsheid geven anders dan 'het hoort bij de leeftijd' enzo? 'Dan vin ik jou nooit meer lief!'. 'Jij moet niet tegen mij doen lelijk!' Ik hoor mezelf soms een beetje slap dreigen met: 'Moet jij soms even naar bed?' maar verder kom ik niet. Bovendien twijfel ik heel erg of die hele dwarsigheid wel aan moe-zijn ligt. Ze kan best nog slapen overdag, maar dan slaapt ze 'savonds ook echt later in, én is 'smorgens eerder wakker. Bovendien is ze weer doof. Vorige week waren we weer eens bij de dokter vanwege al-5-weken-hoesten en die zei: 'dat linkeroortje kan alle kanten op.' Dus na veelvuldig 'hè?' weet ik genoeg: dat oor zit dicht. En in combinatie met dwarsigheid ga ik dan niet even geduldig door de knieën om haar duidelijk toe te spreken, nee, dan zit ik te gillen vanaf de bank.
Dit krijg je als Puck zelf de fotocamera bedient: hele interessante foto's. Dat ding op de laatste foto is het oor van Muis.
Ik had speelgoed uitgezocht voor een speelgoedbeurs en dat speelt het allerlekkerst.
Een tukje met Muis. Muis was blijkbaar niet moe.
De vlaai van Octaview. Ook voor vlaai geldt: smaakt een dag later nóg lekkerder.
Elke dag rond etenstijd proberen de achterburen te ontdekken wat de pot schaft. Géén rundvlees uiteraard, dat gaat echt niet meer lukken.
Lees meer...   (10 reacties)
Een paar weken geleden takelden we Puck in de auto om op het strand te gaan kijken. Onderweg viel ze in slaap en was poepchagerijnig toen we haar wakker maakten. Ze heeft een half uur op de grond zitten brullen omdat ze haar vest niet aan wilde. Wij zijn een eindje verderop gaan staan. De reacties die je dan van mensen krijgt, daar kun je een logje over schrijven :) "Ach meisje ben jij je moeder kwijt?" De dame in kwestie wist duidelijk het verschil niet tussen huilen van verdriet en brullen van kwaadheid. Uiteindelijk heb ik Puck bij kop en kont gepakt. Zo'n driftbui heeft ze niet vaak, en toch leert de ervaring dat het uren kan duren als je haar erin laat zitten. Door de afleiding ebde haar boze humeur al gauw weg. Na uitgebreid zandkastelen te hebben gebouwd, kwallen te hebben gezocht en tosti's te hebben gegeten, heb ik bij een winkeltje een vlieger voor haar gekocht. Kijk dan, alsof ze nooit anders gedaan heeft. Ze ging er zelfs zo nonchalant mee om dat ze hem na een tijdje pardoes losliet; hij vloog de duinen in en toen ik hem ging halen, bleek hij kapot. Vorige week heb ik bij Kruidvat een nieuwe gehaald, en die doet het prima.
 
O, en we hebben nieuwe achterburen:
Lees meer...   (4 reacties)
                   
                       
Lees meer...   (6 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl